Tillbaka från Grekland

IMG_3844.JPG

Hurra, min lillebror är hemma igen! Här syns han, min yngsta lillasyster och pappa i Grekland där lillebror bott och studerat under hösten. Japp, han är en av de där stackars forskarstudenterna som skulle ha tappat allt om regeringen beslutat sig för att dra in det ekonomiska stödet till de svenska forskningsinstituten i Aten, Rom och Istanbul!

Gudskelov är vi många från olika håll som protesterat i media och via sociala medier och ministern har nu tvingats pudla i frågan. Lillebror Alex mejlade mig ganska desperat och bad om hjälp när det stormade som värst. Han och hans kolleger ville ge sin syn på saken, de ville få in ett debattinlägg i någon av de stora opinionsbildande tidningarna men visste inte riktigt hur de skulle gå till väga. 

Resultatet kan ni läsa här!

Jag är så glad att jag fick chansen att hjälpa dem, ta fram allt jag vet och kan om att jobba mot så kallade förtjänade kanaler (de man inte kan köpa). Men framförallt lycklig över att så många människor rusat till den humanistiska forskningens försvar och med gemensamma krafter fått bort ett galet beslut. För man ska inte ställa forskning mot forskning och inte heller sluta sig mot omvärlden, vilket hade blivit konsekvensen av detta. Inte i en tid då visioner och utveckling är det som ska ta oss framåt som nation. 

Gud jag blir fortfarande arg när jag tänker på detta!