Den där koppen med te

tea2.jpg

Jag undrar hur det kommer sig att allt känns lite bättre med en stadig kopp te i handen? Är det de facto så att själva drycken gör något med oss? Eller handlar det om att vi är så vana att se och höra olika rollfigurer i engelska tv-serier tröstande säga "Oh darling, have a nice cup of tea and everything will feel better!" att vi tror oss må bättre när vi dricker det?

Jag vet inte. Men jag har druckit en del te och märkligt nog känns det lite tröstande - varmt och rogivande på ett sätt som kaffe inte riktigt är. Där kaffe är mitt morgonmåste känns den där tekoppen viktig på kvällen den här tiden på året och lite extra viktigt just nu förstås.

Men nu ska jag ha mitt kaffe och sen hoppas jag på mindre grått väder. Hur trendig den färgen än är nu så känns den bara fel. Nu motar vi mörkret va?

Ha en fin helg alla läsare!