Matinspiration gånger två

IMG_3583.JPG

Jag älskar verkligen att laga mat - det är kreativt, avslappnande och gott förstås! Just nu är jag inne i en ny fas där jag provar nytt och känner ett sug efter att experimentera i köket.

I går kväll gav jag mig på en butternut squash som skalades, tänades och ugnsrostades med flingsalt och olivolja enligt det här receptet. Nästa gång ska jag testa med rostade pinjenötter och parmesan också. Men det var verkligen jättegott och vi hade det som tillbehör till falafel och haloumi, en matig sallad, oliver och en yoghurt smaksatt med vitlök och flytande honung. 

Och i veckan slog jag till på en riktigt kylskåpsrens när en kvarlämnad glutenfri och mjölkfri pannkaka blev till något helt annat än det vanligtvis är. Som en franskinspirerad matig galette - där en bit ädelost, lite färsk spenat, ett grönt äpple, en näve nötter (mandel, macadamia och cashew) och nymalen svartpeppar ur kvarn blev till en otroligt god och snabb lunch.

Passa på att experimentera mera nu!