Senaste Elle Mat & Vin

Vilket underbart omslag på senaste Elle Mat & Vin! Kan intyga att innehållet är lika fantastiskt...

En vanlig fråga jag får brukar vara om jag alltid gillat att laga mat? Och det får jag väl säga att jag har, men det är något som verkligen exploderade när jag var runt 20 år och hade börjat resa mycket, gå ut och äta och fått ett eget kök. Det var mycket middagar med kompisar då och många restaurangbesök på olika ställen där jag nyfiket testade på alla världens kök.

När jag träffade Mathias och vi levde barnfritt inne i Stockholm betade vi av alla restauranger vi kunde. Och det vandrade in en mängd kokböcker i vårt hem som jag plöjde igenom och provlagade.

Att laga mat är en lika kreativ syssla som att sy, måla eller inreda. Jag är som bekant usel på att sy, men har målat och tecknat en hel del och gillar färg och form.

Kanske inte helt otippat att jag skulle gilla att röra i grytorna!

En av de bästa sakerna jag vet är att planera middagar och fester. Vad ska vi bjuda på? Hur ska vi sitta? Hur ska bordet se ut? Det är en skön kreativ process som kulminerar i ett möte över bordet där gästerna (förhoppningsvis) tycker att det är både gott och trevligt.

"Men hur kan du laga sådan mat i det här lilla köket", frågade min nuvarande svåger mig för många år sedan när han och min syster var över hos oss på middag och jag bjöd på vitlöksspäckad lammstek.

Han syftade på det långsmala arbetskök vi hade i vår lilla innerstadslägenhet. Själv förstod jag inte vad han menade - vad då, matlagning har väl inget med utrymme att göra? Det handlar om nyfikenhet, intresse och att laga, laga, laga och smaka, smaka, smaka.

Snart kommer jag bjuda er på en mustig och lättlagad gryta som jag svängde ihop i helgen.

Stay tuned!