På väggarna i barnrum

Ikeas stora canvastavla med en våg ska upp i Gilberts rum ovanför hans säng - det är väldigt tomt där nu!

Ja, vad hänger man på väggarna i barnrum egentligen? Vad gäller motiv kan man hänga upp betydligt mer än vad man tror - inte bara barnmotiv! Det är fint att blanda och göra det personligt och uppskattas ofta av barnen.

En sak som jag tycker är toppen ur säkerhetssynpunkt är att använda canvastryck. Antingen färdigköpta eller egengjorda. Orsaken är förstås att om tavlorna skulle ramla ner så orsakar de inte något glassplitter som vanliga ramar gör.

Här drog Gilbert igen sin dörr lite väl hårt en dag och vips åkte en tavla i Violas rum ner i golvet som en följd av vibrationerna i väggen.

Klirr!

Ett annat pålitligt tips är Ikeas smarta och lätta ramar där glasets ersatts av en tjock genomskinlig plast. Finns i många olika färger. Här har Gilbert fått den över sitt arbetsbord och jag ska köpa fler för det är saker som ska upp i båda barnens rum framöver.

Sådant som väntar otåligt...

(bild från Ikea)