Hur modern är du?

Är du en modernist eller julkramare? För mig är vissa saker nödvändiga - annat släpper jag glatt!

Jag är nyfiken på hur andra tänker, man läser så mycket om hur det uppstår konflikter under helgerna just för att alla har sin bild av den perfekta julen och vägrar släppa minsta lilla sillbit som inte är korrekt kryddad.

Jag kan till exempel inte tänka mig att ha plastgran. Hur praktiskt det än är! Och då har vi ändå svurit över granar som barrat ner trappuppgången när vi bodde inne i stan och förvånat!? sett dammsugaren hosta till och dö den stora barrdöden.

Ska vi ha gran ska det vara en riktig gran - annars får det liksom vara!

Andra "måsten" är att kånka hem lådvis med små, söta clementiner, ha många vita adventsstjärnor i fönstren och rimma på paketen (hm, det har ni väl märkt vid det här laget va?).

Julbordet däremot får gärna innehålla lite andra inslag än bara de traditionella - som vintriga sallader, en rejäl ostbricka och annat skoj som sätter fart på smaklökarna! Och en och annan knäpp julkula (hej silverglittriga elefanten från Indiska!) har ju hittat upp i vår gran genom åren så där kan det hända både ett och annat.

Jag hakar inte upp mig särskilt mycket utan försöker ta de lite piano vad gäller julen och njuta av att vara ledig.

Gör det ni också - oavsett om ni överdekorerar med röda tomtar eller hänger en illrosa glitterslinga runt ytterdörren!

(bild från Living ETC)