Hej plötsliga sushisug!

Här på bild från en av luncherna på Restaurangakademin under hösten

Det blir många vinfrågor numera och det är ju skoj även om jag knappast är någon fullfjädrad dryckesexpert än. Men höstens intensiva studier har givit så pass mycket frukt att jag numera har en väldigt bra grundkoll. Och vad fantastiskt det har varit att förstå sig på fler druvor än de vanliga och vad som fungerar ihop med olika drycker. För att inte tala om vad roligt det är att granska restaurangernas dryckeslistor och reklamannonser för just vin.

Mycket man kan utläsa där kan jag lova!

Sushi då? Vad dricker man till det bortsett från vatten och liknande.

Om man säger så här - ni är hemma med följande drycker om ni beställer hem sushi en fredagskväll: Torra eller halvtorra riesling-viner (tyska är godast!), Weissbier (veteöl) alternativt  ett torrt rosébubbel.

Jag fick faktiskt lära mig att göra sushi på min möhippa en gång i tiden - enormt skoj!