Vad gör du nu för tiden?

Ja, vi har spottkoppar! Vi doftar, smakar och spottar oss igenom ett antal olika viner varje tisdag. 

Jag har ju börjat på något jag drömt om i flera år - Restaurangakademins sommelierutbildning. I många år har jag arbetat med kommunikation åt kunder inom området mat och dryck så det känns som en naturlig förlängning av ett växande intresse. Följer ni mig på Instagram ser ni att jag dokumenterar från mina tisdagar.

Och som jag trivs! Varje tisdag gräver vi allt djupare ner i vingårdsmyllan, bland druvor, distrikt, historia, kemi och teknik och inte minst vinprovarmetodik. Alltså hur man objektivt beskriver ett vin. Men vi ska också lära oss mer om öl, sprit, kaffe och te.

För det handlar inte bara om viner utan om drycker och framförallt kopplingen mellan mat och dryck.

Här syns en saffransstinn paella med skaldjur som vi avnjöt för några veckor sedan!

Kockarna i köket lagar lunch åt oss varje tisdag, vilket nog är den största lyxen. Särskilt för en småbarnsmamma! Men det är också ett tillfälle att få se hur olika kombinationer av mat och vin fungerar ihop.

Nu ska jag tentaplugga!