Husliga helger

Jorå, alltid finns det något man ska göra här!

Nyligen, när jag skulle berätta lite om mig själv, berättade jag förstås om det röda gavelradhuset i tegel med en trädgård med alldeles för många äppelträd och min lilla familj. Inget konstigt alls! Det är ju här vi bor och det är här livet fortgår en stor del av vår tid.

I alla fall på helgerna när vi alla är hemma och ska samverka - vi fyra, huset och trädgården! Det är rätt mycket att hantera även om vi gör vårt bästa för att hålla borta en massa onödiga måsten. Men ett hus förpliktigar dessvärre och vi hinner verkligen inte med allt som vi skulle vilja (observera att jag skriver vill - inte borde!). Tycker det är en väsentlig skillnad mellan ens visioner och de ok man själv lägger på familjeaxlarna.

Jag vet att det omöjligt går att hinna med alla saker man vill göra på den tid man tror att det ska ta när man har barn. Det tar ungefär tre gånger så lång tid och förbrukar tre gånger mer energi än man laddat för.

Med andra ord en rätt tuff ekvation att få ihop.

Alltså skyndar vi långsamt här! Visst, det hade varit trevligt om jag hunnit till färgaffären som jag tänkt, men vi fokuserade på den stora utrensningen i stället där det var dags för en ny vända med skräp (tidningar, kartonger etc), diverse saker som gått sönder (hej då gamla Nespresso-maskinen!) och sen det där som har fått vandra vidare i recycling-kedjan (trehjuling, trampbil etc).

Vi har med andra ord storstädat förråden inför vintern. Detta tog x antal timmar i går och det räcker liksom i duktighetspoäng för den här helgen.

Annars har vi hunnit äta enkel men smarrig fredagsmiddag, hinna prata med varandra över ett glas gott rödvin, tagit Viola till dansskolan i lördags förmiddag och ätit exotisk fruktsallad på kvällen, till barnens förtjusning. Idag blev det dessutom ett biobesök inne i stan (filmen Flygplan) så nu är vi så där härligt söndagssega.

Rolla väggarna med färg får vi göra en annan helg!