Baka, baka liten schemakaka

Terapi?

Det blir inte mycket bakat här, främst av tidsbrist men också för att jag inte är någon ivrig bagare. Jag har några favoriter som jag drar fram med jämna mellanrum - klassiker som kladdkaka (Rosendals Trädgårdscafés recept!), muffins (glutenfria åt Gilbert), chokladbollar och så Mamsens äppelkaka då. Mer avancerat än så blir det knappast!

Fast nu har jag fått någon slags känning av att faktiskt bläddra i mina kokböcker och leta fram något att försöka sno ihop. Men det får bli till helgen i så fall. Den här veckan är lika med full fart ända tills fredag kväll och lite fler människor som är involverade i vår vardagsplanering än vad som är brukligt.

Det blir så när en förälder måste åka till Tyskland samtidigt som den andra har konferens med jobbet och skola att ta hänsyn till. Men med hjälp av snäll mormor, snäll lillasyster och flera par extranycklar har vi löst glappet mellan våra scheman.

Den där helgbakningen blir nog bra terapi tror jag!

(bild från Anne Taintor)