Ingen som vill ha ett skrovmål eller två?

Dagens roligaste skylt i en trädgård jag passerade på väg för att hämta upp barnen...

Ett tag förde jag regelrätta krig mot de spanska mördarsniglarna. Lusläste varenda råd på nätet om hur de skulle försvinna. Det har saltats, klippts och svurits men på något sätt har de lyckats yngla av sig fortare än vi hunnit att ta död på dem.

De är som fruktflugorna - ännu en sommarplåga vi slåss mot utan att vinna!

Sniglarna har jag valt att inte "se" längre - orkar liksom inte! Fruktflugorna är det däremot svårare med eftersom de anfaller så fort man drar ut lådan i köket där soppåsen finns. Sen är hela huset fullt av irriterande flygfän och det är omöjligt att ha något ät- eller drickbart framme. Flera gånger har de gått rakt på våra vinglas innan vi ens hunnit ta en klunk.

Nu jagas flugorna med dammsugaren och lockas att drunkna i fat med en blandning av vinäger, honung och diskmedel*.

Men mördarsniglarna får vara för jag orkar bara inte med att jaga dem också. Draghjälp är ju uteslutet eftersom ingen annan levande varelse lockas av dem.

*även kallad Molotov-cocktail