Godaste glutenfria pannkakorna

Under Kastanjen i Gamla Stan - mysigt café som dessutom har mycket glutenfritt. Tackar!

Precis innan vi åkte söderut blev det ett snabbstopp på Mathias kontor för att hämta upp en viktig sak. Precis under hans arbetsplats ligger ett riktigt bra café som vi alltid passar på att fika på. Gilbert måste ju äta glutenfritt och att hitta sådant utanför hemmet är en, tja ska vi säga utmaning.

Här ska ni förresten få ett kanonrecept på riktigt goda, glutenfria (och mjölkfria - bara att välja vanlig mjölk eller andra alternativ!) pannkakor.

Receptet har jag hittat i den här eminenta bloggen! Många äter ju glutenfritt (nyttigare för kroppen) utan att ha glutenintolerans så pannkakorna är ett jättebra basrecept som uppskattas av alla.

Ungefär sex stycken jättegoda gluten- och mjölkfria pannkakor

3 ägg

3 dl mjölk (vanlig eller valfri ersättning - vi använder Oatlys havremjölk!)

1,5 dl Semper finmix (glutenfritt mjöl som finns i vanliga mataffärer!)

Smör att steka i - vi använder naturligtvis mjölkfritt sådant!

Gör så här:

Vispa samman äggen och hälften av mjölken. Vispa ner mjölmix och det sista av mjölken och stek sedan som plättar eller små pannkakor. Perfekt att göra i en liten stekpanna.

Sen är det bara att lassa in i små barnamunnar och stora också för den delen. Min pappa blev rätt sugen när han såg Gilbert, Viola och småkusinerna äta detta i dag.