Jag har köpt hus!

Amen, åh jag dör! Kan mamman få ett eget dockhus tro? Detta är en kopia av Arne Jacobsens eget hus från MiniMii

I helgen slog jag till som en hök. Satt i bilen på väg till Tekniska Museet och upptäckte att en av mina Blocket-bevakningar givit frukt. Närmare bestäm i form av ett fullt möblerat dockhus.

Jag har varit på jakt ett bra tag efter ett rejält sådant. Mitt eget fyrvåningshus från Lundby inklusive möbler har dessvärre blivit förstört av mindre syskon. Annars hade jag kört på det då mina föräldrar varit duktiga på att spara bra leksaker.

Att få tag i något liknande på Blocket har dock visat sig väldigt svårt. De nyare varianterna är jag inte intresserad av (för plastiga) och det är helt uppenbart fler än jag som varit ute efter hus från 70- eller 80-talet. De har nämligen försvunnit väldigt snabbt.

Nåväl, nu blev det ett hus i alla fall! En lyxkåk kan man väl kalla det och som är betydligt mer "vintage" än Lundby. Här pratar vi verkligen urklassiskt och very English, men det gick liksom inte att motstå en viktoriansk kåk till ett riktigt fyndpris (jag vet vad både hus och möblemang kostar i butik!).

Lika fint med den sortens hus som det av funkis och klassiska Lundby.

Ni får tjuvkika på den här avfotograferade bilden från min iPhone. Nu står det fina huset gömt hos mina föräldrar tills dess att minsta fröken fyller år i augusti.