Sommardrink och den store Gatsby

Värdinnan, min fina kompis B, hade både pärlor och fjädrar på gårdagens sommardrink a'la Gatsby

Vi var barnfria i går kväll. Bjudna på sommardrink med efterföljande biobesök för att se Gatsby-filmen. Mingel ute på vännerna B och M:s innergård, med en härlig blandning av klänningar, pärlor, fjädrar, flugor, västar och vanliga sommarkläder. Massor av roliga och inspirerande människor så klart! Så är det alltid när de ställer till med fest.

Sen sjönk vi ner i biosalongen med en rejäl bytta popcorn och sveptes bort av Baz Luhrmans (Moulin Rouge m fl) överdådiga version av F. Scott Fitzgeralds klassiska bok, "Den store Gatsby".

Var den bra? Jo då, den var framförallt överdådig i sitt formspråk och Carey Mulligans Daisy var fantastisk. Leonardo di Caprio spelade dock Robert Redfords originalroll, snarare än Jay Gatsby, vilket bara kändes fånigt. Det skar sig mot Mulligans skådespeleri.

Bu och bä alltså.

Men om ni älskar storslagna miljöer, fantastiska kläder och bombastisk scenografi har ni något att se fram emot. Bara att marschera raka vägen till biografen!