Hyvä* Marimekko!

Marimekko öppnar egen webshop och erbjuder 15 procents rabatt nu!

Vad skoj! Hoppas att fler upptäcker att det klassiska finska märket är mer än bara det här mönstret uppspikat som en tygtavla på väggen. Här finns så många snygga mönster och roliga detaljer och inte minst fina kläder.

Minns när jag fyndade en underbar röd pyjamas med vita prickar åt Viola. Och just barnkläder kan man hitta otroligt mycket fint bland - mycket snygga grafiska mönster och klara färger i härliga kombinationer. Gilbert hade till exempel den här roliga bebisgrejen!

Själv älskar jag några Marimekko-mönster lite extra mycket - Moments, Pikku, Karkuteillä och Kippis.

Åh, nu känner jag att det är dags att ringa min kompis Maria som bor i Helsingfors!

*Hyvä betyder bra på finska. Tack för det google! Mina kunskaper i det finska språket sträcker sig till att innefatta följande mycket användbara ord/fraser:

Hej små knattar!

Tandtråd!?

Och så..hrm ett snuskigt ord Maria ovan glatt lärde ut till alla japanska studenter (fråga inte!) under vår studietid i USA, men som jag ska bespara era öron. Har dessvärre etsat sig fast i min hjärna...

(bild från Marimekko)