Mammagenerna har talat

Se upp pappa! 

Nu börjar park- och picknicksäsongen. Inför dagens morsdagsutflykt med hela min familj, som skulle gå av stapeln i vackra Hagaparken strax utanför Stockholms innerstad, tog Mathias tillfället i akt att visa Viola hur brännboll går till. Lite övningskörning för en av de minsta i släkten.

Men det hade han inte mycket för.

"Ja, du, säger min man glatt - inga problem där inte. Hon fick till en träff direkt och sprang sedan som besatt runt den lilla planen!"

Varför är jag inte förvånad? Vi pratar om hon som tjugo månader gammal ilade likt en ekorre upp för den 1,5 meter långa pinnen med smala steg på. Den som sitter på klätterställningen i parken. Allt medan vi stod bredvid och bara gapade.

Ja, det är samma lilla barn som nästan fick mamman att ringa någon gammal avdankad gymnastiktränare när nattningarna inte riktigt fungerade.

"Det har hon från mig", säger min egen mamma stolt när vi träffas i parken i dag. Jag var precis som hon när jag var liten.

Hoppas alla mammor har haft det lite extra bra i dag! Och den där picknicken ska ni få veta mer om sedan - jag lovar!

Heja alla mammor!