Hej Julie!

När Viola ska få en större säng är jag inställd på den här!

Den heter Julie och finns hos Mio. I svart eller vitt. Med ett så litet rum som Viola har kan man ju tänka sig att det vore smartare med en mer funktionell säng? Men det finns ett par problem för oss med att välja en sådan här eller en säng av den här typen.

Viola skulle älska en loftsäng. Men med endast 2.30!? i takhöjd på övervåningen går det inte med en hög säng utan att riskera klaustrofobi på kuppen. Och väljer vi en lägre variant tappar man möjligheten att kunna ha en smart arbetshörna under. Visst, en mysig koja kan det bli men ärligt - det är faktiskt inte det lilla fröken pyssel mest behöver.

Alltså - loftsäng bort!

Jag var länge inne på att köra den klassiska Hemnes-sängen med smarta lådor under. Tills att jag insåg att den inte rymmer någon resårmadrass, utan bara en av skumgummi. Bredden är endast 80 cm när den inte är utfälld och det känns tokigt ur fler aspekter.

Inte riktigt en långsiktig sänglösning för ett växande barn enligt min syn på saken!

Den dagen Viola får sin nya säng kommer faktiskt hela hennes nuvarande möblemang (växasängen, den lilla garderoben som börjar bli för liten och den gröna hyllan) att åka ut på Blocket. Så kan någon annan skapa ett enkelt och fint barnrum för en rimlig peng.

"Belle de jour"- tapeten, det vitmålade golvet och den vita mattan blir dock kvar.