Boktipset

Hurra, jag är tillbaka i bokläsningen igen - efter att ha irrat runt ett bra tag...

Nu börjar jag komma tillbaka till mig själv igen. Har skapat massor av nyttig tid för mig själv i och med att jag kommit igång ordentligt med träningen. Är nu smått besatt av min dagliga timme där kroppen får sitt.

Och läsningen är på banan också. Efter några rätt hackiga år där det gått upp och ner väldigt mycket. Flera böcker jag tänkt läsa, men som aldrig blivit av för att lusten inte riktigt har infunnit sig. Andra som gjort mig besviken och turligt nog även en del säkra kort och positiva överraskningar också.

Men inte som det än gång varit! Visst, familjelivet kräver sitt men jag som pendlar brukar alltid läsa något. Nu sitter jag mest med näsan i min iPhone känns det som.

Nu måste jag kliva vidare och utanför min comfort zone som det så fint heter. Har dock startat med några trotjänare och ovan bokhög är i alla fall avklarad till femtio procent. Är just nu mitt i Karolina Ramqvists "Alltings början" - en mycket välskriven historia som utspelar sig i Stockholm i början av nittiotalet.

Lite igenkänning på det alltså. 

Har även läst klart Sophie Kinsellas "Dubbelbokat" - en roman som hon gav ut under sitt riktig namn, Madeleine Wickham, innan hon slog igenom stort med Shopaholic-böckerna. En bok som både är en lättviktare och som gräver lite djupare i relationer och varför det blir som det blir ibland.

Läs den!

Och Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund måste jag ju läsa vidare. Även om det nu börjar kännas som om den stackars människan råkar ut för lite väl mycket konstigheter!? Hoppas att det inte drar ut allt för mycket på det som känns som det mest intressanta - nämligen relationen mellan Cecilia och hennes man och den där polisen, som så uppenbart skulle passa bättre ihop med fembarnsmamman än den ständigt otrogne maken.

Nu väntar bara Mons och hans Linköpings-polis Malin Fors. I mina ögon Sveriges bästa deckarförfattare och med den mest spännande karaktären inom den genren.

Sparar det bästa till sist med andra ord!

Vad säger ni - har ni några bra lästips?