Förlegad försäljningsretorik

 Nej, men hallå 50-talet ringde och ville ha tillbaka sin annons!?

Sommarväder och här har gatorna äntligen sopats rena från grus. Det innebär att Gilbert och Viola har bosatt sig på sina cyklar och sparkcyklar och åker upp och ner för gatan med de andra barnen i området. Det riktigt syns hur de njuter av friheten och farten!

Hittade ovan bild i en annons i Metro i går och blev riktigt sur. När ska den här typen av könsstereotypa bildspråk upphöra? Och sen hävdar många föräldrar att deras barn väljer helt själva vad de vill ha.

Skulle inte tro det va!

Det känns som om det bara blir värre och värre det här - med alla trånga fack som barnen petas in i redan från början. Varför kan det inte finnas ett bredare utbud. Herregud, alla tjejer vill inte ha rosa och Hello Kitty jämt. Och det finns faktiskt killar som inte är tuffa (som t ex Gilbert) och som både vill ha färg på cykeln och en rolig cykelkorg. Har kompisar som gnisslar tänderna när de ska köpa cyklar åt sin barn och inte hittar det kidsen vill ha i affärerna.

Vi köpte Gilberts första cykel av en kollega och utrustade den med en cykelkorg när det begav sig. Nu har han en annan cykel - även den ett Blocketfynd som faktiskt har pakethållare. Den orangea cykeln har vi kvar som extracykel eftersom Viola fick en ny cykel i födelsedagspresent förra året - en fin vit och grön sådan!

Men jag fattar inte - kan det liksom inte bara finnas barncyklar med pakethållare i olika roliga färger och med cykelkorg till alla som vill ha. Varför är tjejcyklar lika med pakethållare och cykelkorg medan det aldrig sitter på killvarianterna?

Varför?

Gillar inte alla barn att kunna lägga saker de hittar i den lilla korgen? Stenar, pinnar, leksaker eller kanske ett mjukisdjur? Eller fästa något roligt på pakethållaren?

Gahhh...jag blir tokig snart!