Tavla från CanvasPicasso

Gilbert och Viola är jätteglada över motivet på canvastavlan. Särskilt Gilbert blev extra glad åt att se att vi valt en bild där hans Alopecia inte döljs

Jag fick nyligen förfrågan om jag ville testa CanvasPicassos produkter och sedan recensera dem och deras hemsida. Klart man nappar på ett sådant upplägg!

När jag hittade den här bilden kände jag att det verkligen är ett motiv som känns som oss. Taget på havsbadet i maj för två år sedan. Det är direkt efter förskolans sommarfest och vi var nere för att fira med glass och bus. Barnen kastade av sig finkläderna och sprang ner till strandbrynet där de rullade upp byxorna för att plaska.

Hur funkar det då?

Jo, det är bara att gå in på CanvasPicassos hemsida och ladda upp det fotografi man vill förstora. Observera att inte alla bilder fungerar - jag tänkte först använda en bild som jag haft på Instagram men se det gick inte när man skulle välja mått på själva motivet. Då kom det ett litet varningsmeddelande i nederkanten att det inte var rätt sorts bildupplösning. Lite meckigt att börja om i det skedet, när man redan jobbat med bilden och så går det inte att välja det mått man vill ha.

Däremot gick det att hämta bilder direkt i från sitt Facebook-kontot och det är ju en stor bonus det!

Angående bildbehandlingsfunktionerna finns det massor av olika filter och det tog sin tid att ta sig igenom dessa. Men jag gillar ju att hålla på att fixa med bilder så kändes ändå inte alltför betungande. Jag kan möjligtvis tycka att det är lite för många "spejsiga" filter för min smak. Hade gärna sett ännu fler funktioner som lyfter det naturliga i originalbilden.

Vi lade på ett sommarfilter på vår bild och beskar den så att det blev lagom mycket sand och himmel. Valde måttet 90 gånger 90 cm eftersom vi ville att det skulle vara någorlunda stort. Men det finns en mängd olika mått att välja på.

En smart funktion är priskalkylatorn. Välj mått och om man vill ha kilram och montering eller inte och sen får man direkt ett pris. Så där kan ni göra research innan ni väljer motiv. Däremot borde den synas bättre för både jag och mannen missade detta.

Två dagar efter att jag lagt beställningen fick vi hem den. Otroligt snabbt måste jag säga! Själva tavlan känns stabil i kvaliteten och vi är väldigt nöjda med utfallet.

Sammanfattning:

Plus CanvasPicasso

1) Mycket bra kvalitet på själva produkten

2) Illsnabb leverans

3) Priskalkylatorn på hemsidan

4) Många bildbehandlingsfunktioner

5) Koppling till Facebook för att kunna hämta bilder om man vill

Minus CanvasPicasso

1) Tråkigt att behöva börja om från början när man hade behandlat färdigt en bild och sedan skulle välja mått och upplösningen inte är den rätta. Vill ha det beskedet tidigare.

2) Varför fungerar inte Instagram-bilder?

3) Kanske lite för många filterfunktioner för att göra "spejsiga" bilder i förhållande till det som är mer naturligt.

(I samarbete med CanvasPicasso)