Så roligt med alla nya läsare - välkomna!

Sneak peak över häcken från i somras - här bor vi minsann! 

Verkligen jättekul att det är så många nya läsare här i bloggen som gillar kombon familjeliv och inredning. En ekvation som går att få ihop rätt bra, även om det krävs lite trix och fix emellanåt.

Visst kan man vara form/design/inredningsintresserad även när livet går i 110 km/h och det jongleras jobb, hämta/lämna-cirkus, vabbdagar, barnkalas, fritidssysselsättningar osv. Bara man inte tror att allt ska ske på en gång.

Tre generella råd:

1) Om det ska renoveras - snälla ta det lite piano! Inte allt på en gång med andra ord. Jag har sett allt för många småbarnsföräldrar skilja sig på grund av detta. Vi har två lägenhetsrenoveringar bakom oss, men då var vi barnlösa och kunde stå en hel helg och spackla/måla utan avbrott.

Nu - not so much!

2) Ha inte för mycket saker och se till att det finns bra förvaring för det ni har. Då kan man idka skyffelstädning när det krisar och stänga ute stöket. Och vem vill egentligen ha överfulla garderober/förråd? Ut med det på Blocket, Tradera etc om ni inte behöver prylarna (mer än vad man tror!) eller har vuxit ifrån dem!

Bra för både  miljö och plånboken och så kan man "lyxa" med annat i stället.

3) Inred som ni själva trivs - inte bara vad som är trendigt! Visst, jag älskar att läsa inredningstidningar, bloggar och hänga på Instagram. Jag spanar på fina bilder och får inspiration och det klart jag snappar upp en del som jag också gillar, men inte köper jag allt för det. Tänk långsiktigt när ni fixar - fråga er själva om ni tror att ni kommer att älska den där stilen om tre år? De flesta har en grundstil som de trivs bäst med (stramt, lantligt, färgglatt etc) - utgå från den och lägg sedan till detaljer du gillar. Sådant som talar om vem just du är.

Det blir sällan "fel" då.

Mitt hem är absolut inte färdigt. Vi har en del renovering kvar av vårt 60-talsradhus som vi betar av i rätt lugn takt. En del möbler ska bytas ut men vi skyndar inte där heller. Ingen riktig idé när det både kan hackas i bord och kladdas i soffor. Vi vet var någonstans vi vill med vårt hus men inser att det inte går att uppfylla detta till hundra procent just nu.

Till sommaren ska vi byta ut hängrännor och renovera skorstenen - hej vad skoj va? Sonens rum behöver få sig ett mindre lyft också. Det får bli mindre projekt att hänga upp sig på nu och vi tar in hjälp till de stora grejerna. Vi pustar fortfarande efter renoveringen av kök/hall/dotterns rum samt bygge av jättealtan och det var tre år sedan. Men vi njuter också av det som blev och är vansinnigt nöjda. Njuter av att ha ett funktionellt kök och en smartare planerad hall. Älskar vår altan där vi nästan "bor" om somrarna.

Bloggen är här för inspiration, tips, trix och lite fix och naturligtvis också glimtar ur vårt vardagsliv. Jag lyfter fram sådant jag tycker om och känner för.

Vill ni hänga med mig på Instagram finns jag där också - under mitt namn. :-)

Hej, hej på er!