När Earth Hour är över

Viola provar glatt min blommiga klänning från 70-talet. Hemsydd och fortfarande jättefin!

Läste nyligen att det är väldigt många unga som har klimatångest. Och jo, det har vi medelålders också kan jag tala om. Men det är skönt att se att det är så många som drar sitt strå till stacken genom att sopsortera, återvinna och framförallt handla mer medvetet.

Vissa saker är enkla att byta ut - annat är milt sagt knepigt. En sak som känns relativt enkel är att faktiskt att låta barnen ärva kläder av varandra och byta med andra föräldrar i stället för att bara köpa nytt.

Själv grävde jag djupt i de barn- och bebiskläder min mamma sparat efter sina barn och hittade massor av fint. Att låta Viola ärva mycket av Gilberts bebiskläder har också varit självklart. Handlar man bra kläder från början håller de länge och kan användas av fler.

Minns att jag tyckte att det var väldigt mysigt att få ta fram den arsenal av randiga POP-kläder i olika färger och de danska kläderna från Katvig, Molo, Hollys Baby och IdaT som Gilbert hade. De höll precis lika bra för lilla fröken och det syntes knappt att de hade använts flitigt.

Min syster och jag stämmer också av emellanåt för att se om det finns saker vi kan ta av varandra. Hon har en tjej som är lika gammal som Gilbert och en kille som bara är några månader yngre än Viola.

Pst: Gårdagens Earth Hour glömde vi faktiskt bort mitt i allt kvällssnurr...så blir det ibland!