EFIT* - min måndag i bilder

06:24 Vaknar och har tydligen fått en ny sängkamrat! När kom hon in? Mathias har redan åkt till jobbet så den frågan lär förbli obesvarad tills i kväll.

07:01  Så här ser min frukost ut när det är jag som lämnar. Två lagom löskokta ägg som jag äter medan väskor packas, kläder plockas fram och alla andra morgonrutiner betas igenom steg för steg.

07:45 "Mamma, jag är färdigklädd nu!" Ok, men varför ligger det en annan liten människa och krälar på golvet utan ytterkläder? Kom nu - vi måste åka!

08:27 Yes, jag hann med tåget i dag också! Trots att Viola skulle kramas jättelänge och sen vinka massor när jag lämnade på förskolan. Sen gick tågbommarna ner två gånger så att det bildades en bilkö ut från förorten på väg till infartsparkeringen en mil bort. Ibland är det ett under att man ens kommer fram!

08:48 Köper den sedvanliga dubbla espresson av de trevligaste kaffeförsäljarna som finns på Östra Station. Numera är min beställning redan klar när det är min tur - så många kaffemuggar har det blivit!

09:16 Vackrast utsikten - Gamla Stan - från tunnelbanan på väg mot jobbet! Som inte gör sig i svartvitt tycker jag.

10:00 Nu är det ett projektmöte med en kollega om en kund som jag ska ta över när hon går på mammaledighet.

11:04 Oj, nu är jag hungrig - mot fruktkorgen för lite snabba kolhydrater! Ge mig en banan tack!

12:15 Rusar ner en snabbis på Åhléns efter att ha ätit min medhavda lunch, som i dag bestått av goda rester från lördagens middag. Viola har ingen pyjamas så det är lite kris.

12:59 Mejl från Mathias som upplyser mig om att han hittat det perfekta bordet till hans nya kontor på Blocket. Kan de komma och hämta mig i kväll så att vi kan plocka upp bordet i Vasastan? Jamen visst, måste ändå jobba sent i kväll så skjuts hem känns inte fel.

13-15 Arbetar intensivt med en viktig databas och tar fram alla grafer och siffror som behövs för att slutföra en rapport.

15:04 Åh, men är det någon som vill ha lakritskola? Attans att de ska skylta med sådant när man står i kassakön på Åhléns!

16:07 Mejlar, ringer, skriver rapport, bokar möten, svarar på frågor  och funderar på en massa saker som jag måste få ihop. Januari är en intensiv månad hos oss och tempot är högt.

17:20 Smyger ut i köket för sent mellis/tidig middag i form av en medtagen avokado och en burk makrill i tomatsås. Vågar däremot inte ta något mer kaffe för då somnar jag inte i kväll.

18:00 Hej då kontoret! Nu räcker det för i dag.

18:30 Har missuppfattat tiden för mitt rendez-vous med familjen och det där bordet. Hänger runt vid Odenplan och tittar i affärer, äter en varmkorv med bröd och stark senap, kollar på barnen som åker skridskor i Vasaparken och är lite nostalgisk.

19:34 Äntligen på väg hem - med ett nytt bord i bagageluckan, en sovande dotter i baksätet och en pratglad son.

20:27 Ser klart Lego Star Wars med en pigg Gilbert och gosar under ett par filtar - åh så mysigt!

21:09 Måste ha något mer i magen. Gör en matig knäckemacka med Philadelfiaost, stark salami och avokado som jag slukar.

21:57 Tömmer diskmaskinen och fyller den till bristningsgränsen och sätter på grovdiskprogrammet. Så nu ska jag bara blogga också.

*EFIT = Ett fotografi i timmen