Nutidens bokbuss*

Bok nummer två i den här högen är köpt på Mallorca och följaktligen omöjliga att läsa eftersom jag inte kan någon spanska. Tur att det är många fina bilder i den!

Varje kväll, lagom till att Viola ska nattas, ser det ut så här i vår säng. Jag ber henne hämta EN bok som vi kan läsa. Hon plockar med sig halva sin bokhylla och vräker ut böckerna bland täcken och kuddar.

När vi väl ligger där brukar jag diskret försöka peta undan några av de mer krävande (alldeles för tjocka!) varianterna med ena foten. De där som skulle ta ett par timmar att beta sig igenom.

Sen hoppas jag att hon ska somna sött halvvägs in i högen.

*Va, vet ni inte vad en bokbuss är? Du ljuva 70-tal och barndomsminnen från när den lilla bokbussen kom körande och parkerade i det område jag bodde i när jag var liten. Kanske finns de fortfarande kvar någonstans i Sverige?