Pasta all'Amatriciana igen

I kväll ska den eviga staden hyllas och en klassisk pastarätt återskapas!

Nästan en månad sedan vi var i Rom. Var tusan tar tiden vägen? Nåväl i kväll plockar vi fram ett av trumfkorten från resan - den pastarätt Mathias åt på krogen där hummern gick mot sitt öde en varm fredagskväll i november.

Pasta all'Amatriciana

200 g pancetta

1 gul lök

1 hackad röd chili

3 msk vitt vin

olivolja

600 tomater på burk (hela är bäst!)

500 g bucatini

1 dl riven pecorino (tror jag byter ut den mot parmesan!)

Gör så här:

Skiva löken tunnt

Tärna fläsket och bryn i panna

Tillsätt lök, chili och lite olivolja i pannan och bryn försiktigt några minuter

Häll på vinet och låt koka in

På med tomaterna, låt koka ihop och smaka av med salt

Häll nykokt pasta i pannan och rör om

Servera med finriven ost

(recept från Receptcentralen)