Pasta med enkla men galet goda mandelpeston

Mandlar är perfekt att ha hemma nu och dessutom galet gott att göra egen vinterpesto på!

Det här behövs:

Valfri pasta - vi tog pastafjärilar eftersom det fanns i skafferiet!

Tomater

Ruccola

Sötmandel med skal

Parmesan

Raps- eller olivolja

Salt och svartpeppar

En stavmixer

Gör så här!

Ta en näve mandlar och lägg i en skål. Jag har själv en skål som hör ihop med min stavmixer men där det finns en större kniv än på själva originalmixern. Om man inte har en sådan är det bra om man finhackar mandeln innan man ger sig på dem med stavmixern.

Mixa mandlarna med en lagom skvätt raps- eller olivolja. Här får man testa sig fram! Det ska ju bli en blöt gegga som håller ihop - inte ett torrt mandelmjöl.

Mixa, mixa, mixa!

Kolla av konsistensen som ska vara som en lite tjockare gröt men där bitarna fortfarande finns kvar!

Nu i med en rejäl näve finriven parmesan.

Mixa lite till och kolla sedan att mandelgröten och parmesanen har gift sig ordentligt.

Smaka av med salt och pappar.

Blanda med nykokt pasta och servera med ruccola och lagom stora bitar av tomater.

På med lite mer riven parmesan, svartpeppar och salt efter behov!

Klart!

(Bild från Holistics - som för övrigt har massor av bra produkter!)