Kalas 1 - när världsrymden anfaller!

Gilbert med kompisar lattjar loss i bästa Star Wars-anda! 

Med två uppskjutna barnkalas gäller det att tänka lite strategiskt. Tio sjuåriga killar på hemmaplan känns lite..ehh...utmanande! Särskilt när det är november och utomhusmöjligheterna är obefintliga.

I år beslutade vi oss för att köpa oss lite fria och boka upp ett lekkalas på annan plats. Valet föll på Creativity Brick Zone där man kan ha legokalas med olika teman. Gilbert bestämde sig raskt för ett Star Wars-kalas, vilket innebar en särskild lekledare, byggen av attackflygplan och moderskepp för att förgöra den onde Darth Vader för att uppnå Jedi-status och då få ta på sig de häftiga dräkterna. Glass, kakor, saft och paketöppning i vanlig ordning. Och däremellan en rad uppgifter barnen skulle lösa ihop, naturligtvis med utgångspunkt från Lego.

Jag har nog aldrig sett ett gäng sjuåriga killar så engagerade!