Ut med er och fynda nu!

Flitigt använd och ärvd sittplats i Violas rum! Prickiga plåtservisen är köpt på nätet och trämaten hos Syster Lycklig, på den lokala leksaksaffären och på Mio. Den hjärtformade spegeln som skymtar i överkant kommer från Ilva.

När Viola blev med eget rum - så fort att de ilsket limegröna vävtapeterna var överspacklade - var det en del möbler som flyttade nedåt i familjhierarkin. Det lilla vita bordet med tillhörande stolar (Ikeas Gulliver) och den prickiga plåtservisen lämnade Gilberts rum. Även den svarta utdragssängen blev Violas medan Gilbert fick en vuxensäng med lådor under och ett större skrivbord med plats för hans pyssel.

Pang, halva Violas rum var plötsligt färdigmöblerat!

Sen hittades en liten, gullig vit barngarderob och en mörkt jadegrön kubhylla i gediget trä på Blocket för några hundralappar. En ynka bråkdel av vad samma möbler hade kostat i affär och i finfint skick. Bara några knoppar som byttes ut.

Min mammas gamla docksäng från 50-talet hittades på vinden till hennes hus. Mamman fyndade några rariteter på nätet och fyllde sedan hyllan med de böcker/pussel/leksaker Gilbert växt ifrån. Från Ikea kom en vit matta och en mörkläggande rullgardin. Jag lyckades också efter många om och men hitta förvaringskorgar som faktiskt passade det något udda innermåttet i hyllan. Fyra korgar som sväljer allt smått och gör rummet enkelt att städa.

Några fina tavlor och udda lampor på det hela och sen ska det borras upp ett par krokar och lite fler tavlor också. Men ni vet ju hur slöa vi är med det i vår familj!

Nu är det klart till 97 procent. Om vi bortser från själva renoveringskostnaden (väggar, tak och golv) har rummet kostat en dryg tusenlapp att möblera om man ser till det vi varit tvungna att köpa in. Viola är lycklig och möblerna i rummet håller tills att fröken ska börja skolan om vi nu bor kvar. Då är planen att även hon ska få en säng med smart förvaring under och ett eget skrivbord.

Violas lilla "budgetbarnrum" sett från dörren. Sängen har varit Gilberts en gång i tiden men passar lika bra här!

...och det gröna fyndet som slukar alla frökens leksaker och böcker och passar in perfekt på en svårmöblerad kortvägg.

En gullig liten golvlampa fanns över från min första lägenhet - den har fått lysa upp medan vi har letat efter andra lampor! Men den är faktiskt kvar fortfarande och lär nog bli det också.

Men det klart det blir en del nyköp också! Som den här prickiga asken från Ilva och den lilla geishan från Familyroom. Härliga små "onödigheter" som blir till fina detaljer i barnrummet (ja, barnen får leka med dem!)

Min mammas docksäng med loppisfyndade, blåblommiga lakan i superkvalitet är andra detaljer jag tycker om! Titta er om så kan ni hitta jättefina (ofta mer gedigna också) möbler i förråd eller på loppisar och liknande. Vill själv inte måla den fina träsängen, men det är ju bara att göra det om man vill.

Till och med Björnes snigel på hjul är fyndad second hand - av Mathias som smälte när han hittade den under sina föräldraledighet med Gilbert!

Den fina vimpeln är dock köpt i butik! Som ni alla vet besitter jag obefintliga kunskaper i syendets konst. Det lämnar jag till andra personer medan jag halar fram Visa-kortet!

Lite småsaker fattas fortfarande, men minsta fröken är väldigt nöjd med ditt rum. Den dagen det blir dags att uppgradera åker möblerna ut på Blocket så klart!

Närmaste inköpet till Violas rum ser för övrigt ut så här!  Blir perfekt att hänga upp på väggen och en kontrast till det annars ganska gulliga rummet.