Risifrutti Saffransguld

Jo, det kom en guldsked också!

Det kommer en del förfrågningar och pressmeddelanden om olika produkter och tjänster som företag vill att jag ska testa. Jag tackar ja när jag tycker att det är något som passar in här. Jag är också väldigt tydlig med när blogginlägg bygger på pr-aktiviteter eller eventuella samarbeten. Och det är alltid mina egna åsikter ni läser. Det kan alltså både bli plus och minus när jag testar.

Nu har vi fått prova Risifruttis begränsade vinterutgåva (säljs från och med 13 oktober och så länge lagret räcker!) med saffranssmak och sylt gjord på skogsbär. Alla som känner mig vet att jag älskar just saffran så valet var inte särskilt svårt den här gången.

Testpanel bestod av tre av fyra familjemedlemmar eftersom den fjärde inte tål mjölk och följaktligen inte kan äta Risifrutti-produkterna. Vi andra tre tyckte Risifruttin var jättegod, med en distinkt saffranssmak på riset som ändå inte tar över på ett felaktigt sätt. Bonus för att det inte är allt för söt sylt utan lite mer "vuxen" smak, vilket även Viola uppskattade.

Två testare ropade direkt på mer medan den tredje (läs jag!) smög undan för att få äta upp Risifruttin i fred. Bra betyg alltså!

Det enda som är synd är att det inte finns helt mjölkfria Risifrutti-alternativ för barn som inte tål mjölkprotein, som Gilbert. Det skulle ju dessutom vara perfekt ur glutensynpunkt eftersom ris inte innehåller detta. Här finns helt klart en marknad!