Juliga muggar från Iittala

Varsin mysig morgonmugg åt barnen från Iittala!

Jag är nog inte den enda som är förtjust i Iittalas produkter. Tror att det ligger inbyggt i vår skandinaviska själ att känna för de strama men ändå livfulla produkterna. Har sedan många, många år de klassiska glasljushållarna i rökgrått, turkost och i vanligt glas liksom de rökfärgade låga vattenglasen. Älskar dem djupt och tröttnar aldrig på formen.

Den fina tulpanvasen hade vi också länge - tills att jag klantade mig och klirrade den när jag skulle handdiska. Där måste jag skaffa en ny för det är verkligen världens bästa vas!

Varje sommar slinker jag förbi den outlet som ligger utanför Höganäs för påfyllning. Det klirras saker mest hela tiden eftersom vi verkligen använder de här produkterna i vardagen. Numera rensar jag mest bort saker ur huset (lämnar till loppis) och är rätt petig med vad som får komma in. Vill inte ha överfulla skåp med pyttlar i köket - bara sådant vi verkligen gillar och använder. De underbara julkopparna ovan ska dock Gilbert och Viola få varsin av.

Dags att besöka outleten i Gustavsberg med andra ord!

(bild från Iittala Outlet)