Måndagsreceptet

Här får ni receptet på en enkel, vegetarisk röra som är vansinnigt god, både som tillbehör till kött/kyckling/ostar eller ovanpå små crostinis som tilltugg. Här gjordes den när jag fyllde år nyligen och vi dukade upp en buffé med allt möjligt för både vegetarianer och köttätare.

Efteråt bad tre personer om receptet och det är väl ett bra betyg. Några exakta mått har jag inte eftersom jag hittat på den själv men here goes på ett ungefär. Det finfina med röror är att man inte behöver vara så exakt. Det blir liksom bra ändå.

Kronärtskocksröra med lite sting a'la Lotta

Två burkar med kronärtskockshjärtan - häll av vattnet och skölj dem!

Rapsolja (olivolja går finfint också)

1 stor vitlöksklyfta som finrivs på rivjärn

Lite röd chili (Fryst finhackad från Findus)

Lite persilja (Den frysta från Findus)

Lagom med pressad citron - skockorna är lite syrliga av sig själva så det är en smakfråga hur mycket!

Nymalen svartpeppar och lite salt om man vill

Gör så här:

Mixa allt med en stavmixer. Smakas av så att det blir en bra balans mellan det krämiga och syrliga, vitlöken och chilin och kryddorna.

(bild från Anne Taintor)