Löjliga familjen

Lördagen var barnfri eftersom vi fått två festinbjudningar. Mina föräldrar agerade därför barnvakt åt två förväntansfulla barn medan vi begav oss mot höstfest i en annan del av Stockholm. Men i den digitala världen vi lever i kan föräldrar naturligtvis ändå se vad telingarna pysslar med. Det får vi tacka våra telefoner för!

"Pappa spelar visst kort med Gilbert", konstaterar jag när vi nästan är framme på andra sidan stan och ser bilden min mamma lägger ut på FB på två djupt koncentrerade killar med en åldersskillnad på 71 år.

Vi är en sällskapsspelande familj, men kort har vi inte introducerat för barnen än. Så nu vet vi vad de närmaste veckorna innebär. Googling för att uppdatera sig om svälta räv, bluffstopp och skitgubbe. För jag minns ingenting och inte Mathias heller!

Och så blir det till att införskaffa klassikerna Svarte Petter och Löjliga Familjen.