Skrivövningar i köket

Ursnygg men oanvändbar ABC-affisch från tyska Snug - Å, Ä och Ö finns ju inte med!

Bokstäver är högvaluta hemma. Gilbert är som en ord/läs/skrivsvamp nu och Viola apar lydigt efter som en liten papegoja. Allt vad storebror gör ska även hon ägna sig åt och helst ännu bättre. Införskaffade därför magnetbokstäver som sitter på sidan av vårt kylskåp.

Resultat?

1) Barnen bygger ord och meningar hela tiden och Gilbert är naturligtvis i ledarposition här. Man vet aldrig vad man ska hitta när man kommer in i köket.

2) Viola har slutat "stå på oss" i köket när vi lagar mat eftersom hon "skriver" på kylskåpet i stället för att hänga oss i benen hela tiden.

Nu måste jag leta fram den ABC-poster jag beställde för många år sedan och..ehh..naturligtvis inte har lyckats få upp i något barnarum än. Förresten får jag nog införskaffa en till så att det blir rättvist.

(bild från Snug)