Älgar på spåret

Nej, det mysiga lilla stationscaféet var inte öppet! Hade behövt en kaffe i morse när jag stod och huttrade.

Jag tågpendlar in till Stockholm från vår skärgårdskommun. Det gör Mathias också och det är det många andra som gör. Tycker det är helt okej så länge tågen bara går som de ska. Höst och vinter brukar dessvärre vara struliga perioder, även om det blivit väsentligt bättre i och med att de har förbättrat spåren och tekniken de senaste åren.

Men så finns det oväntade hinder också. I morse var det ersättningsbuss som gällde en del av sträckan. Tåget hade nämligen krockat med en älg under gårdagen. Förmodligen inte helt enkelt att få bort ett sådant stort djur i något av skogspartierna. Icke desto mindre rätt jobbigt att det ska ta en sådan tid och skapa kaos på grund av ett stackars skogsdjur.

Funderar på om det var det stackars förvirrade djuret som gick till attack!? mot Mathias, Gilbert och min lillasyster Lovisa tidigare i sommar. Bakom vårt hus ska tilläggas. Där stod den frustande besten vid grannens hus och glodde på min familj i lekparken. Sen tog den sats och försökte att ramma dem. Gudskelov hann de fly undan, sen försvann den galna älgen i riktning mot Gilberts skola bortom ängen.

Arga älgen vid grannens hus - precis innan den gick till attack!