Ändrade planer

 

Kanske inte hela sanningen för vår del... 

Vi har en teve, som de flesta andra också har. Inget konstigt med det. Och den står, som i 99 procent av alla hushåll, i vardagsrummet där den irriterar oss eftersom den inte riktigt har en bra plats där. Eller rättare sagt - den har en bra plats men resten av rummet har liksom fått anpassa sig efter den.

Då är den ändå platt och tar väldigt lite utrymme.

Tevens närvaro på nedervåningen innebär att vi i praktiken lever hela vårt vakna liv på ett plan. I en enda röra av vardag, helg, jobb, barn, matlagning, pysslande, lek och tv-tittande. När vi har gäster blir detta ett påtagligt problem under vinterhalvåret. Att ha stora kalas hemma känns rent ut sagt omöjligt.

Det lilla allrummet på övervåningen var först tänkt att bli ett sjusärdeles bra arbetsrum. Men nu har vi tänkt om! Där ska bli ett mysigt tv-rum med en ny soffa, massor av kuddar och så teven förstås. På så sätt hoppas vi få lite mer spridning i huset. Kanske sova lite längre på helgerna också.

Så nu går hjärnan på högvarv. Allrummets möblemang är redan löst, men nu kan vi också tänka om här nere.

Kul, kul, kul...

(bild från Anne Taintor)