Enkel höstsoppa...

Koka soppa på en spik är ganska enkelt faktiskt. Och himla gott!

Höst är sopptider. Mat som både är enkel, god och sköter sig självt när den väl hamnat i kastrullen. Ovan syns en egenkomponerad gulasch/minestronevariant innehållandes sådant som ofta finns i kylskåp hos barnfamiljer.

Innehåll

Pasta penne (alt valfri sort!)

Blandfärs/köttfärs

Röd och gul paprika

Tomatpuré (Mutti är godast)

Gul lök (som ska rivas på rivjärn!)

Lökpulver (finns i kryddburkar)

Bra buljong (Nej, inte tillsatsfyllda kuber - köp Renée Voltaires lantbuljong i stället!)

En yttepytte gnutta socker för att lyfta fram tomatsmaken

Gör så här:

Fram med en gryta och i med lite rapsolja

Fräs på småtärnad paprika på lagom värme.

Snabbt i med färsen, salta och peppra något och ha även på lökkrydda i valfri mängd. Fräs runt allt snabbt!

På med en rejäl skvätt tomatpuré, dra runt lite så att allt blandas om. Men fort för den kan lätt brännas.

På med en rejäl skvätt vatten och i med buljongen. Rör om och smaka av hur själva spadet smakar. Buljong innehåller salt så stäm av med en gnutta socker också för att få fram den runda tomatsmaken.

Riv nu den skalade gula löken på ett rivjärn så att det bildas ett lökigt mos. Häll i soppan och rör runt. Smaka av igen och balansera smakerna en smula. Det ska smaka både salt, sött, runt och syrligt. Och lite lökigt förstås.

Häll till sist i en liten mängd pasta som får koka med tills att den är klar.

Med liten mängd menas en mansnäve ungefär. Pastan ska nämligen inte ha huvudrollen i den här rätten. Den är en aktad birollsinnehavare som ska tillföra lite mer spänst och förhoppningsvis lura kidsen att de äter pasta och köttfärssås i stället för soppa.

Se nu till att pastan inte blir saggig för guds skull.

Smaklig vardagsspis alla stressade småbarnsföräldrar!