Trolla med utrymmen

Smart sätt att ordna rum för ett arbetsbord på en liten boendeyta...

Ibland måste man trolla lite. Som när ens boende är för litet för att rymma saker man behöver. Det handlar alltså inte om att göra om en trist källare till ett lyxspa. Nej, det är betydligt mer jordnära än så! Som att få plats med en permanent arbetshörna trots att man bor i en etta och redan har både sov- och vardagsrum på samma ställe. Eller ha ett hus med rum för alla på två ben, men svårt att hitta plats för ett arbetsbord.

Bor man till så att det finns inbyggda garderober och kan tänka sig att offra den (de är oftast rätt ofunktionella ändå!) har man plötsligt fått en liten minialkov med rum för ett litet skrivbord och några vägghyllor. Dörren är bara att haka av och inte sällan finns det redan el indraget.

När vi bodde inne i stan och fick Gilbert hamnade vi i ett liknande bryderi med hans skötbord. Vårt badrum var normalrymligt, men något skötbord gick inte att klämma in där. Vad göra?

Jo, vi offrade en av våra inbyggda garderober (20-talslägenheter har rätt många!), målade det lilla utrymmet cremevitt invändigt och ställde in skötbordet som var i två plan. Satte upp en liten mysig månlampa från Ikea för nattliga blöjbyten och investerade i en blöjhink för att inte få problem med blöjorna. In med några smarta förvaringskorgar i rotting på hyllan under själva bytesplatsen och upp med en fin trämobil (denna)som hängde från klädstången.

Fungerade hur bra som helst och fint blev det också!

(Bild från Apartment Therapy)