Filmer för mörka kvällar!

Sommaren har bitvis varit knepig. Vi har ändå haft det bättre än många - kustbor som vi är. Det är generellt bättre väder ute i skärgården och i sommar har vi även märkt skillnad gentemot Stockholms innerstad när vi lapat sol vid havsbadet samtidigt som kompisar rapporterat om hagelskurar tre mil bort. I juni vek vi dock ganska många kvällar åt att se på film när regnet öste ner och orken tröt. Somliga bättre än andra. Här följer några tips och de ni med fördel kan skippa enligt vår samlade bedömning.

Missa inte de här!

Peter Dalle gör film om vetenskap och politik som krockar när andra världskriget bryter ut. Mycket välspelad och spännande film!

Vad händer när ett gäng brittiska pensionärer lockas att tillbringa ålderdomen i Indien? Väldigt mycket kan vi konstatera. Vill ni beskåda gräddan av de stora, brittiska skådespelarna (Maggie Smith, Judi Dench, Tom Wilkinson) får ni inte missa denna härliga film.

Ännu en rolig och mycket välspelad film om föräldraskap och relationer. Hög igenkänningsfaktor! "Don Draper" har en av rollerna = bonus.

Jo,  men de går väl också...

En typisk Lasse Hallström-film. Mysig och välspelad (älskar Emily Blunt!) men dessvärre lite för seg i själva storyn. Men se den ändå för Kristen Scott Thomas har en sådan galet rolig roll att vi låg dubbelvikta i soffan.

Om tre valar som fastnade under isen utanför Alaska på 80-talet och blev till världspolitik. Okej, men alldeles för ojämn både vad gäller manus och skådespelare.

Nej, den här hoppar vi över!

När jag var tokgravid med Viola fick vi barnvakt och passade på att se "Sommaren med Göran". Vi skrattade en hel del åt Peter Magnussons och David Hellenius tokerier i sommarsverige. Uppföljaren däremot vill vi helst glömma bort.

Oh, nu kom Mathias hem med "Hungerspelen".  Ska bara natta barnen så åker den på.