Måns och Mari - nostalgi!

Kaj Beckmans klassiska böcker om Måns och Mari - just nu läser vi om sommaren!

Visst är det roligt att plocka fram gamla godingar i bland. Böckerna om Måns och Mari och de olika årstiderna från min barndom är återigen på tapeten. 2009 kom en nyutgåva för varje årstid. Jag var inte sen att slå till.

Nu när Viola är tillräckligt stor läser vi sommarboken, jag, Gilbert och lilla fröken. Om ön ute i havet där Måns och Mari lär känna alla djuren och växterna, lär sig simma, bygger sandslott, fiskar och gör allt det där somriga som vi ägnar oss åt nu

(Förutom att åka hölass. Det har jag liksom aldrig fattat - kliar inte det helt galet mycket?).

"Mamma, läs igen!", säger Viola när hon för första gången fått bekanta sig med figurerna och de vackra och väldigt detaljrika illustrationerna i boken.

Vill man se mer och även lyssna på när Tina Ahlin läser de fina böckerna kan man även göra det på UR Play.