Lottas sommarstatus

Semesterstatus: Ingen i sikte än - lätt frustrerande eftersom jag egentligen skulle gått i fredags!

Badstatus: Två härligt avsvalkande i Östersjön senaste veckan, varav ett kvällsdopp - hurra!

Tidningsstatus: Nästan oförändrad så när som på ett köp av Sköna Hem (jag varnade ju för detta!) och ett specialinköp (tre tidningar för priset av en) av Living ETC/InStyle UK/Homes & Gardens. Den sistnämnda kändes väldigt, väldigt mossig.

Läsastatus: Denise Rudberg, Katerina Janouch och Mari Jungstedt utlästa. Mons Kallentoft påbörjad. Avfärdat en hemsk pocket som kom med senaste numret av Elle. En halv sida räckte, den hamnar i skänka-bort-högen.

Barnstatus: Två stycken, varav en har gått från pappagris till mammabesatthet. Båda extremt gosiga just nu = glada för att de är lediga.

Sovstatus: Vacklande på grund av tropiska nätter i kombination med mammagrisbarn som plötsligt kommer nattvandrande!?

Mental status: Mycket bra trots frånvaro av semester och närvaro av ett klängande barn. Ser fram emot massor av saker den närmaste tiden. Älskar mina barn, min man och min fina familj.

Tevestaus: Danska serien Borgen det enda som går att titta på - allt annat är skräp! Måste skaffa en ny dvd-box om "sommaren" ska fortsätta på samma sätt. Eller är det att ge upp för tidigt?

Blocket-status: Sjutton permanenta bevakningar - när slår jag till nästa gång? Mathias darrar redan.

Rensastatus: Dags för nytt besök på soptippen/återvinningsstationen. Och snälla Rädda barnen/Röda korset whatever - när har ni er nästa stora loppis? Vi har massor att skänka bort. Komsi, komsi...

Inköpsstaus: Lite för aktiv just nu för att matcha bristen på rensastatus, men jag tröstar mig med att de mesta prylarna hamnar i min egen garderob och inte ute i förrådet i alla fall. Note to myself - måste skaffa mer garderobsutrymme!!!!

Skostatus: Fyra nya par till mig, tre till mannen, två till dottern och ett par till sonen. En jämnt fallande kurva vilket känns väldigt talande just nu. Föräldrar som återvinner lite mark efter de senaste sju årens totala barnfokus.

Trädgårdsstatus: Har givit upp i kampen mot ogräs, vild häck och allt för snabbväxande gräsmatta som klipps lite för sällan. It's a jungle out there! Snart behövs det en lie. En väldigt stor sådan!

Positiv trädgårdsstatus/vädereffekt: Massor av jordgubbar och smultron stl XXL. Yes! Tre överfulla äppelträd. Neeeej!

Renoverings/fixastatus: Mer i hjärnan och på papper än i händerna om man säger så. Snart förflyttar det sig ner genom armarna och ut i händerna. Det känner jag på mig.

Djurstatus: Nej, nej, nej! Okej kanske en skål med guldfiskar. Allt annat är strikt förbjudet av ungefär femhundra olika skäl som vi två, med många år på nacken,  är rörande överens om. Barnen är dock inte införlivade i håll-djuren-borta-från-huset-planerna. Om det här var del av en SWOT-analys skulle det definitivt kategoriseras som ett överhängande hot.