Två gånger är en vana

Lite Denise Rudberg så här på sommaren - passar bra när man behöver ladda om bokläsningen!

Denise Rudbergs första "deckare" i öfverklassen lämnade inget bestående spår hos mig. Nu brukar den här sortens deckare sällan göra det. De är snarare som typiska svenska sommardagar, som sveper förbi lite lätt i en blandning av solglimtar och gråa moln. Ett småmysigt puttrande när det pågår, men som inte går ner på djupet och där känslan är lite grann "Va, var det inte mer än så här?" Med andra ord en passande pendlingsbok i juni, när man som allra mest behöver lite semester och lite enkel verklighetsflykt.

Och den här boken är faktiskt betydligt bättre än den första, där persongalleriet tog över på bekostnad av själva gåtan. Konservatism och kvinnomisshandel känns dessutom som ett viktigt ämne att lyfta fram. Det är riktigt spännande!

(bild från Norstedts)

Uppdatering: Äsch, nu ger jag upp! Trodde verkligen att den spännande uppbyggnaden skulle resultera i något minnesvärt, men upplösningen var plattare än en pannkaka och historien kändes inte tillräckligt genomarbetad. Precis som den förra boken.