Hårlös docka - hurra!

Vackra dockor som speglar barn utan hår - både de som drabbats av cancer och av Alopecia!

Det senaste året har det drivits en kampanj via Facebook för att få Mattel (tillverkar Barbie-dockor) att tillverka dockor som inte har hår. Syftet har varit att visa att det finns massor av barn som inte ser ut som andra, att stötta barn med cancer.

Denna kampanj fick så mycket uppmärksamhet att Mattel (som först inte ville göra detta) tvingades ge med sig efter alla påtryckningar från runt om hela världen och från medier som snappade upp nyheten. Mattel har nu tillverkat bald barbies, men de säljs bara via särskilda organisationer, vilket knappast sprider bilden av att alla ser olika ut även till barn som inte tappat håret. Makalöst trist inställning i en värld där barn dagligen mobbas för just utseendet!

Men nu har MGA Entertainment (tillverkar de sk Bratz-dockorna!) släppt en samling dockor utan hår. Vilken fantastisk nyhet för oss vars barn är drabbade av håravfall på ett eller annat sätt. Här ska beställas både kill- och tjejdocka utan hår! Toy's R Us säljer dem och nu tänker jag börja med att se om de finns i butik här i Sverige.

Annars blir det en liten flygtur hitåt för de här ska jag bara ha!