Fynd hela vägen från utlandet

Mitt allra bästa Blocket-fynd

Blocket är verkligen en guldgruva om man bara har lite tålamod och förfinade sökmetoder. Det fantastiska teakbordet i vårt vardagsrum köpte jag av en äldre man och hans fru som flyttat upp från Skåne. De hade sålt sitt stora hus och skulle flytta in i en lägenhet och stod med för mycket möbler som inte passade.

Det vackra bordet är tillverkat i början av 60-talet och då tänker man automatiskt - ah, det är danskt! Men nej, så förutsägbara ska vi inte vara. Här beskådar vi en möbel av en norrman som heter Rasmus Solberg.

Jag skulle blåljuga om jag sade att jag visste vem det är, men det är väl det man har Google till, eller hur?

Paret som sålde det vackra bordet (kolla in vad snygga benen är!), för en spottstyver i jämförelse med vad man får betala för ett nytt bord och i perfekt skick dessutom, hade köpt det på sin bröllopsresa och följt med dem ända sedan dess. Sådant gör en ju lite extra glad.

Vilken proveniens, som experterna i Antikrundan skulle ropa hänfört!

Jag är så glad att det här bordet är vårt nu.