Kungsholmen my love!

Älskade Kungsholmen - jag längtar tillbaka med jämna mellanrum!

Jag blir inte så lite glad när jag upptäcker de här trycken hos Nordic Design Collective av Stockholm och dess olika stadsdelar. Naturligtvis klappar mitt hjärta för Kungsholmen - där jag bodde i många, många underbara år.

Stadsdelen som inte är lika snobbig som Östermalm eller arbetar-boho som Södermalm utan alldeles, alldeles underbar med sin härliga blandning av gammalt och nytt. Den ligger mitt i allt omgiven av vatten och vill man ta sig någon annanstans är det en bro som gäller. Och tillsammans med dess närliggande granne Vasastan utgör den egentligen allt man behöver av en stad.

På Kungsholmen finns små charmiga caféer, schysta restauranger, sköna butiker och vackra parker och det går att gå runt hela härligheten längs med vattnet. På somrarna är det bad från klipporna i Fredhäll på dagarna och klackarna i taket på Norr Mälarstrands uteserveringar om kvällarna. Sen är det bara att strosa hem i natten medan det kluckar från Riddarfjärdens vatten och man hoppas att Mauro Scocco ska springa på en, så där av en slump.

(Nej, inte nu för han har visst flyttat till Östermalm!)

Många turister hittar aldrig över bron från city och in i funkisens högborg där de garanterat både äter, shoppar och fikar bättre än i city. Det är väldigt synd och jag hoppas att fler hittar till Stockholms vackraste innerstadsö.

(Bild från Nordic Design Collective)