Sparka ut dem ur boet

Utsikt från ena änden av Violas säng...som hon inte sover i än! Svart järnsäng och cremevit golvlampa, både från Ikea. Jättefint men än så länge har ingen av oss lyckats få fröken Viola att somna här.

Nappen är borta. Blöjan är på väg bort den också. Men någon sover fortfarande i den vita spjälsängen bredvid vår säng och behöver hjälp att övertalas att det bör ske en liten förflyttning mot det fina barnrum som ligger på andra sidan om allrummet.

Visst, hon sover i sin egen säng och inte i vår och hon snusar snällt i den hela natten. Hon stör oss alltså inte om nätterna. Nej, det är helgmornarna, när hon vaknar kvittrande arg eller glad (lika illa dessvärre!) och kräver full uppmärksamhet,  som ställer till det.

Nu hoppas vi att den nya sovplatsen ska innebära att Viola tycker att det är mer spännade att leka i sitt eget rum än att driva oss till morgonvansinne.

Men hur tusan får vi henne att somna där?

Uppdatering: Bara därför har Viola sovit hela natten i sängen. Ha, ha, ha...Mathias lyfte helt enkelt över henne till det egna rummet och där sov hon snällt hela natten, ända till halv åtta i morse (!) Då hördes ett glatt "Paaappa" och sedan kom hon tassande och log stolt.

Jag tror att det gick bara för att jag skrev det här - eller hur?