Min önskans stad

Visste ni att allergier är Sveriges största folksjukdom? Var tredje person som du möter har någon form av allergi och många människor, inte minst nu på våren, lider enormt av att inte kunna göra allt det där som är självklart för andra. Som att ha picknick ute i det gröna (pollen). Gå på kalas och kunna äta samma saker som de andra barnen (livsmedel) eller att klappa en katt (pälsdjur).

Astma- och Allergiförbundet driver under 2012 kampanjen "Min önskans stad" i syfte att samla in mer pengar till forskningen.

Jag är själv uppvuxen med detta och har nu ett barn som är drabbad av flera allergier, så jag vet hur tufft det kan vara. Därför är det också självklart att jag stöder den här kampanjen och det hoppas jag att ni också vill göra. På kampanjsajten Min önskans stad kan ni gå in och stödja önskningarna och därmed också bidra till forskningen.

Själv önskar jag att mitt barn ska kunna äta samma saker som andra barn när han går på kalas. Det här är något som påverkar oss mycket eftersom listan över mat som Gilbert inte tål är både lång och förändras hela tiden. Ingen vet varför det är så och det är därför forskningen kring detta är så viktigt.

Hjälp också gärna till att sprida kampanjen via Facebook eller på Twitter där hashtaggen är #Minönskan.

Nu ska jag gå och svälja min egen allergimedicin eftersom jag känner av veckans pollenattack i ögonen.

Ha en bra helg alla!