Lavendel

Lavendel och släta vita stenar känns väldigt medelhavsaktigt

Rabattkantstenar ska inhandlas och placeras ut på två ställen i trädgården. De risiga rosenbuskarna, som hotfullt välvt sig över allt och alla som kommit hem till oss, är nu kapade vid roten och ska grävas upp en gång för alla. Det enda jag behållit är en så kallad klätterhortensia och i den rabatten måste det alltså göras om.

Den andra rabatten, som ligger i sydvästläge inne i själva trädgården, har fram tills nu varit en kombination av jordgubbs/smultronland och hopplös ogräsdel. Där funderar jag i termer av medelhavsrabatt med lättskött och ljuvligt doftande lavendel. Bärdelen tänker jag flytta till en eller två odlingspallar på baksidan av huset och samtidigt plantera några fler vinbärsbuskar.

(bild från Apartment Therapy)