Godaste chokladbollarna

ICA har receptet på de godaste chokladbollarna tycker jag...

Gårdagseftermiddagen resulterade i en baksession som slutade med att vi fick ett fat med världens godaste chokladbollar. Hälften rullades i pärlsocker och hälften fick ett lager kokosflingor. Gissa hur många som finns kvar i dag?

De här måste ni göra!

Recept

100 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

3 msk kakao

3 dl havregryn (vi använder Sempers rena havregryn så att det blir helt glutenfritt)

3 msk kall starkt kaffe

Pärlsocker, kokos eller liknande garnering

Gör så här

Smält smöret i kastrull och låt puttra lite (jo, det ska smältas - här i ligger hemligheten med de goda bollarna!)

Rör i hop socker, kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe och det smälta smöret.

Ställ in smeten i kylskåpet i ca en timme så att det stelnar lite.

Ta ut och forma bollarna som sedan rullas i valfri garnering. Här föredrar vi vuxna kokos medan barnen vill ha pärlsocker.

 

Retrogott och superenkelt att göra!

(bild lånad från ICA:s hemsida)