Inget fel på könsneutrala barnrum!

Barnrum med bland annat en Ikea-klassiker - den härliga mattan Strib!

Det här barnrummet finns i ett av numren av den brittiska inredningstidningen Living ETC. Jag älskar det här barnrummet för att det både lyckas med att vara ljust och rofyllt samtidigt som det är varmt och färgstarkt.

En sak som är tydlig är att det här barnrummet är väldigt könsneutralt i sin enkelhet och ändå så vackert. Många tycks tro att allt som är könsneutralt är tråkigt, men jag tycker faktiskt tvärtom. Jag är inget fan av övertydliga barnrum och det är nog därför jag tycker så mycket om det här. Det är en sådan härlig och harmonisk blandning och jag har svårt att tro att något barn, oavsett kön, inte skulle tycka om det.

Visst ser man att det finns ett antal så kallade "pojkleksaker" utplacerade, men i övrigt så kan det fina barnrummet lika gärna tillhöra en flicka.

(bild från Living ETC)