Irland möter Sverige och nej det handlar inte om fotboll

Att laga mat är kul och att läsa bra matbloggar är också roligt. Hittills har jag mest hållit mig på hemmaplan i bloggosfären, men nu har jag fastnat hos Donal Skehan. Ett irländskt underbarn (25 år) som utan någon kockutbildning startade sin egen matblogg för några år sedan och fick så många läsare att han efter sex månader fick ett kokbokskontrakt. Nu är han matbloggare, kokboksförfattare och syns i både irländsk och brittisk teve.

Killen jämförs med Jamie Oliver och förutom att maten ser helt fantastiskt god ut (han fotograferar allt själv!) så är Donal också Sveriges främsta turistambassadör skulle jag vilja påstå.

Han är nämligen tillsammans med en svensk tjej och har fallit handlöst för de svenska råvarorna och vår natur. Var och varannan bild visar skogsjöar, kantarelljakter i skogar och kala klippor på västkusten.

Hans blogg är en våt dröm för matlandet Sverige! Det är inzoomade bilder på havskräftor, hembakade hallonpajer och blåbärsris. Kanelbullar som får det att vattnas i munnen. Idolträffar med Leila Lindholm och lyriska beskrivningar av små caféer och hur fantastisk den svenska skolmaten (!) är.

Han har precis släppt sin andra kokbok i Sverige förresten! Och det är Leila Lindholms eget förlag som ger ut boken.

Okej, den här kokboken får jag ta en allvarlig funderare på...